31 Mart 2009 Salı

"zamanede bir hal geldi başıma" yazı dizisi bölüm 1..korsan bayrağı


Korsan Bayrağı

tarih:
2007 Nisan
yer: Kastamonu-Devrekani

şımaran mağara gençlerinin mağara çıkışında sergiledikleri “turgayın başına bir hal geldi” konu başlıklı yersiz numaranın büyük yankı uyandırmamasının ardından kamp yerinde yeni bir eğlence kaçınılmaz olmuştu.

çatal kod isimli E.K.K (25) ve mümtaz kişilik T.B.(28) ne yapıp edip bir atraksiyon bulmaları gerektiğini düşünüyorlardı ki kampın ortasına belli ki bir aklı evvel tarafından dikilmiş yaklaşık 3-4 metrelik ağaç gövdesi imdatlarına yetişti..kim niye kamp ortasına budaklı bir ağaç gövdesi diker sorusunun cevabıyla hiç muhatap olmayan mağara gençleri derhal şımarıklığa başladı..çatal kod isimli E.K.K.(25)’nin ağaç gövdesini sabit tutması suretiyle mümtaz kişilik T.B.(28) ağacın budaklarını kullanarak yukarı doğru tırmandı..olay anında üzerinde siyah iç tulumu bulunan T.B.(28) yukarıya ulaştığında korsan bayrağı oldum ben diye dalgalanmaya başladığında çatal kod isimli E.K.K.(25) ağaç gövdesini sağa sola sallayarak eğlencenin dozunu biraz daha artırma niyetindeydi..mümtaz kişilik T.B.(28) mümtaz kişiliğinden dolayı yumuşak bir tavır ve gayet mantıklı sözlerle çatal kod isimli E.K.K.(25)’yi uyardı..ancak çatal kod isimli E.K.K.(25) şımarıklığa devam etmekten kendini alıkoyamıyordu..bir taraftan şımarıklığın ve kahkahaların dozunu artırırken bir taraftan da ortam polisi modunda korsan bayrağını indireceğim diye uğraşıyordu..hal böyleyken bu bilinçsiz davranışa bir dur deme niyetinde olan T.B.(28) sağa sola sallanma esnasında yere atladı ve bu anlamsız uğraşı son buldu.. ancak üzerinden korsan bayrağının inmesiyle kontrolünü kaybeden ağaç gövdesi çatal kod isimli E.K.K(25)’ye saldırdı..bu saldırının sonuçlarını henüz kestiremeyen mağara gençleri ve kamp sakinleri yaşanan atraksiyonun verdiği keyifle gülüp eğlenip yerlerde yuvarlanırken ağaç gövdesinin saldırısına uğrayan çatal kod isimli E.K.K.(25) bacağındaki yarayı fark etti..bu saldırı esnasında ağaç budaklarından bir tanesinin bacağına girmesi sonucu bacaktaki kasların günyüzüne çıkması çatal kod isimli E.K.K.(25)’nin suratının asılmasına sebep oldu..birkaç saniye öncesine kadar devam eden gürültülü eğlence yerini sessiz ve endişe dolu bakışlara bıraktı..

Ambulans, jandarma, ilkyardım gibi teklifleri acı dolu bir inlemeyle "yok" diyerek reddeden çatal kod isimli E.K.K.(25)’ye rağmen mümtaz kişilik T.B.(28) telefonun zar zor çektiği kamp yerinden jandarmaya ulaşmaya çalıştı..ilk konuşmadan sonra elde edilen numaradan jandarma yerine pavyon çıkması sebebiyle bu girişimden derhal vazgeçildi..çatal kod isimli E.K.K.(25)’nin her fırsatta ha ağladı ha ağlayacak surat ifadesiyle “yok bi şeyim” demesi üzerine yara suyla temizlenip gazlı bezle kapatılarak ilk ve son yardım gerçekleştirildi..

çatal kod isimli E.K.K.(25)’nin bacağındaki yarayla birlikte üç kez daha mağaraya girmesi kimseyi yanıltmasın zira üstünden bir hafta geçtikten sonra kendisine gerdirme yöntemiyle 5 dikiş atılmıştır..hatta yarayı ilk gören doktorun ertesi gün vefat etmesi olayla ilgili soru işaretlerinin uzun süre giderilememesine sebep olmuştur..

neyseki bu şımarıklık anısı yıllar sonra bacaktaki çirkin yara iziyle hala gülünerek anılabilmektedir..ne mutlu..

27 Mart 2009 Cuma

22 Mart 2009 Pazar

göğüs cumarı ile aşk başkadır

Yerden yaklaşık 10 metre yüksekte uzun kısamın kısası istasyondaki karabine, uzunu loopa takılı durumda, o kadar emniyete boğulmuş haldeyken en çok güvendiğim aletin göğüs cumarı olduğunu kavrayıp, bir yandan inişe geçmek için kendisinden kurtulmam gerektiği gerçeği diğer yandan ipteki ağırlığımı boşaltamamamdan dolayı kendisinin beni terketmemesi (ve dolayısıyla dört bir yanımdan terler boşanması) ve en diğer yandan aslında göğüs cumarından çıkmayı hiç mi hiç istemiyor olmam neticesinde anladım ki birbirimize karşı ciddi hissiyatlar içindeyiz... Bir kere bu tip hissiyatlar güvenle başlar. Göğüs cumarı da dikey mağaracılık malzemeleri içinde en güvenilir geleni bana. Siz onu bırakmadan o sizi asla bırakmıyor. Böyle bir bağlılık görünce de insan "hazır böyle bir bağlılık gördüm bari ben de onu bırakmayayım" deyip dakikalarca ipte göğüs cumarından çıkamıyor, çıkmıyor, çıkası gelmiyor. Zaten onun da sizi bırakası olmadığından ipte uzuuun süre muhattab oluyorsunuz kendisiyle. Yeterli çalışma neticesinde kendisi de zamanla ilk defasında sizi bırakmaya ikna oluyor, böylece bir an önce inişe geçebiliyorsunuz, içinizde ipinizin desandör denen ve bana çok sevimsiz gelen o alete takılı olduğunu ve göğüs cumarınızın ise geri kalan yolculuğunuzda hiç bir rol üstlenmeyeceğini bilmenin vermiş olduğu burukluk ile...

19 Mart 2009 Perşembe

açılış..

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu 'nun (HÜMAK) çok yazarlı resmi ve gayrıresmi paylaşım ortamıdır.

kafasından bareti eksik etmeyen tüm mağaracıları aramızda görmekten keyif, zevk, haz ve gurur duyarız, hoşnut kalırız..
 

İletişim

Bu blogda yazar olarak yer almak ve katkıda bulunmak istiyorsanız, blog yöneticileri ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.



Blog Yöneticileri

HAKKINDA

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (HÜMAK) 1988 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

AMAÇ

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu 'nun (HÜMAK) çok yazarlı resmi ve gayrıresmi paylaşım ortamıdır.

Kafasından bareti eksik etmeyen tüm mağaracıları aramızda görmekten keyif, zevk, haz ve gurur duyarız, hoşnut kalırız..