8 Haziran 2010 Salı

Güvercinlik Mağarası, Haziran 2010








Konya, Güneysınır'da bulunan Güvercinlik Mağarasına yaptığımız faaliyet 4 Haziran gecesi Beytepe'den başladı. Şeyda'nın okuldan aldığı (kopardığı desek yeridir) yemekler ve 20 kişilik araç bizi hem motive etti hem de ceplerimizdeki yükü azalttı. Şeyda'ya ne kadar teşekkür etsek azdır.

GÜneysınır'a varınca Güneybağ Kötü Muhtarı'nın rehberliğinde mağarayı bulduk. Mağara yolu Güneysınır'dan Emirhan'a giden yolda güney'e giden bir toprak yol. Kamp yeri olarak mağaranın kuzeyinde açıklık bir bölgeyi seçtik. Arabamız kamp yerine kadar ilerleyemediği için eşyaları taşıyıp kampı attık. Kamp yerinde su yok, fakat güneybağ-emirhan yolunda güzel bir hayrat var.

Güvercinlik Mağarası oldukça güzel bir dikey mağara deneyimi yaşatan yorucu bir mağara. Oldukça fazla sinek var. Yarasalar da var. Mağaranın girişinde ve sonraki ekipten öğrendiğim kadarıyla dibinde MAD'ın duvara kazıdığı yazılar beni gerçekten çok üzdü. Umarım halen bu kötü alışkanlığı devam ettirmiyorlardır.

Faaliyet genelinde Emrah'ın hat kurmada ve ekipleri mağaraya sokmada gösterdiği çaba ve özveri takdiri hakediyor (keşke bunu faaliyet toplantısında vurgulasaydım). Cem'i ve Ferdi'yi de bu noktada unutmamak lazım. İkisi de oldukça büyük iş çıkardılar, ağır yüklerin altına girdiler.

Bu faaliyetin diğer bir özelliği de mağaraya giriş ve mağara içi inişlerde görüntülü çekim yapabilmiş olmamız. Çektiğimiz görüntüleri düzenleyip güzel bir klip hazırlamamız mümkün (tabiki Dark Is The Sunlight eşliğinde). Görüntülü çekim için sonraki faaliyetlerde kullanmak üzere bir ışık kaynağı araştırmam gerekiyor.

Ben faaliyetin genel olarak oldukça verimli ve sorunsuz geçtiğini düşünüyorum. Tekrar gidilmesi gereken bir mağara. Emeği geçen, katılan herkese teşekkürler.

2 yorum:

wamfux dedi ki...

darç is dı sunşayn =))

şeyya dedi ki...

ben yazıların bazılarını atlamışım aycancan=) ben teşekkür ederim hepinize herşey hepimiz için:)

 

İletişim

Bu blogda yazar olarak yer almak ve katkıda bulunmak istiyorsanız, blog yöneticileri ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.



Blog Yöneticileri

HAKKINDA

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (HÜMAK) 1988 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

AMAÇ

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu 'nun (HÜMAK) çok yazarlı resmi ve gayrıresmi paylaşım ortamıdır.

Kafasından bareti eksik etmeyen tüm mağaracıları aramızda görmekten keyif, zevk, haz ve gurur duyarız, hoşnut kalırız..