18 Aralık 2009 Cuma

Halay başı kim ola ?

mağarada halay - eğlencelik - eğlenceli gençlik

15 Aralık 2009 Salı

12-13 aralık 2009 Devrekani(dörkani) / sarpunalınca mağarası


12-13 aralık 2009 tarihlerinde kastamonu ili devrakani (dörkani) ilçesinde bulunan sarpunalınca mağarasına yapılan haritalama amaçlı etknilkik sorunsuz şekilde tamamlanmıştır. 7 kişini katılımıyla gerçekleşen etkinlikte mağaranın ana hattının, bilinen tüm giriş ve çıkışlarının ölçümleri yapıldı, haritası çizilme aşamasında.. eksik olan bi kaç tane yan kol var ancak onlarında bağlantı yerleri belirlendi ve harita üzerinde işaratlemeleri yapılacak.. mağaraya yada o bölgeye tekrar etkinlik düzenlemsi durumunda o yan kolların da ölçümü yapılabilir..


mağara içinden ilginç olabilecek bazı örnekler aldık.. mağara bi ihtimal biyolojik ve arkeolojik açıdan da biraz daha önemli hale gelebilir.. ama önce aldığımız örneklerin bi incelenmesi gerekiyor..
















5 Aralık 2009 Cumartesi

Tilkili Mağara - Gölbaşı/Yurtbeyi (gerdel) Köyü

tarih: 5 aralık 2009
yer: gölbaşı/yurtbeyi (gerdel) köyü

şeyda çelen, manolya çalışır, emre cem emiroğlu ve turgay baş'ın katılımıyla duyumu alınan mağaraya girildi, haritası için ölçümleri alındı.

mağaranın toplam uzunluğu 30-40 metre civarındaydı. oldukça kısa olan mağaranın ilginç tarafı nerdeyse tamamının insan tarafından kazılarak oluşturulmuş olması ve mağara içinde dolaşan tilkiydi. yerel halk tarafından kale olarak isimlendirilen mağara ekip tarafından mağarada ekibe her an eşlik eden tilki nedeniyle tilkili mağara olarak adlandırılmıştır. maalesef tilki ekip çıktığında henüz mağaradan çıkabilmeyi başaramamıştı. olur da mağaraya tekrar gidilirse kendisinin kemikleriyle karşılaşmak mümkün olabilecektir. mağaranın içinde ağır bir koku vardı ve nefes almakta bir miktar güçlük yaşanıyordu.

dönüşte, köyün muhtarının kaynının oğlunun düğünü olması vesilesiyle köyde düğün yemeği yenmesi ihmal edilmedi. bir sonraki gün adettendir diyerek dağıtılacak yerfıstığı ekibe bir gün öncesinden ikram edildi. ikram geri çevrilmedi.







2 Aralık 2009 Çarşamba

2009 KASIM - DEVREKANİ



Devrekani, oraların insanının söylemiyle Dörkani etkinliği patlayan bir teker dışında kazasız belasız, verimli, keyifli, son gecesi yağmurlu, yeni üyler bakımından umut dolu, bir şekilde tamamlandı..

Yeni bir mağaranın keşfi yapıldı, ölçümleri alındı, raporu hazırlanıyor.. hazırlanan rapora www.humak.hacettepe.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.. Sarpunalınca köyü yakınlarındakı mağaranın ise daha önce girilmeyen yeni kolları keşfedildi ve 2-3 hafta sonra araştırmasının tamamlanması için tekrar gidilecek..





















gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için sarpunalınca köyü muhtarı necati beye ve devrekani belediyesi mali işler müdür yüksel beye minnettarız.. necati beye kavurmalı pilav için ve yüksel beye etli ekmek ile cırık tatlısı için ayrıca teşekkürü borç biliriz..

 

İletişim

Bu blogda yazar olarak yer almak ve katkıda bulunmak istiyorsanız, blog yöneticileri ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.



Blog Yöneticileri

HAKKINDA

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (HÜMAK) 1988 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

AMAÇ

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu 'nun (HÜMAK) çok yazarlı resmi ve gayrıresmi paylaşım ortamıdır.

Kafasından bareti eksik etmeyen tüm mağaracıları aramızda görmekten keyif, zevk, haz ve gurur duyarız, hoşnut kalırız..