5 Aralık 2009 Cumartesi

Tilkili Mağara - Gölbaşı/Yurtbeyi (gerdel) Köyü

tarih: 5 aralık 2009
yer: gölbaşı/yurtbeyi (gerdel) köyü

şeyda çelen, manolya çalışır, emre cem emiroğlu ve turgay baş'ın katılımıyla duyumu alınan mağaraya girildi, haritası için ölçümleri alındı.

mağaranın toplam uzunluğu 30-40 metre civarındaydı. oldukça kısa olan mağaranın ilginç tarafı nerdeyse tamamının insan tarafından kazılarak oluşturulmuş olması ve mağara içinde dolaşan tilkiydi. yerel halk tarafından kale olarak isimlendirilen mağara ekip tarafından mağarada ekibe her an eşlik eden tilki nedeniyle tilkili mağara olarak adlandırılmıştır. maalesef tilki ekip çıktığında henüz mağaradan çıkabilmeyi başaramamıştı. olur da mağaraya tekrar gidilirse kendisinin kemikleriyle karşılaşmak mümkün olabilecektir. mağaranın içinde ağır bir koku vardı ve nefes almakta bir miktar güçlük yaşanıyordu.

dönüşte, köyün muhtarının kaynının oğlunun düğünü olması vesilesiyle köyde düğün yemeği yenmesi ihmal edilmedi. bir sonraki gün adettendir diyerek dağıtılacak yerfıstığı ekibe bir gün öncesinden ikram edildi. ikram geri çevrilmedi.







3 yorum:

şeyya dedi ki...

çok hızlı oldu bu yayın yahu=)) ellerinize sağlık.

manolya çalışır dedi ki...

Cok soguktu, cok camurdu, cok yokustu ama cok da eglenceliydi derken bir faaliyet daha tamamlandi. Gizemli yol tarifleri, ardindan ulasilan sirin bir koy, sicak evler, bir o kadar sicak insanlar, davullar zurnalar, bayirlar tepeler, kucuk, tilkili, kokulu mu kokulu bir magara aklimda kalanlar. Herkese tesekkurler.


Ek bilgi: Koyun muhtarinin kayninin oglu ya da mustakbel gelini ile karsilasilamamakla birlikte, hanimlar cenahinda verilen yemekte tarafimizdan gobek atilmaya tesebbus edilmistir =)

Adsız dedi ki...

Değerli blog yöneticisi sitenizdeki yazılarınız dikkat çekici ve güzel. Dell pil olarak başarılarınızın devamını diliyoruz.

 

İletişim

Bu blogda yazar olarak yer almak ve katkıda bulunmak istiyorsanız, blog yöneticileri ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.



Blog Yöneticileri

HAKKINDA

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (HÜMAK) 1988 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

AMAÇ

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu 'nun (HÜMAK) çok yazarlı resmi ve gayrıresmi paylaşım ortamıdır.

Kafasından bareti eksik etmeyen tüm mağaracıları aramızda görmekten keyif, zevk, haz ve gurur duyarız, hoşnut kalırız..