25 Kasım 2010 Perşembe

Bu Gençlerin Önü Açık

Bir 'Ne iş olsa yaparım abi' tadındaki yönetim kurulu toplantısının daha ardından, açıklığa kavuşturulan konuları sizlerle paylaşmaktan kıvanç duyarım. Daha rahat okunabilmesi adına konuları başlıklandırmaya gayret ettim. Gerçekten çok çalışıyoruz.


Eğitim/Sertifikasyon/Üyelik

1) 27 Kasım Cumartesi günü Manolya Çalışır, Emrah Dirmit ve Anıl Alkan'dan oluşan bir grup mağarasever AKUT ile görüşmeye gidip, bazı yararlı konular hakkında bilgi toplayarak ilerleyen günlerde duyurusunu yapacaktır.

2) Önümüzdeki haftanın ilk etkinliği olarak, 29 Kasım Pazartesi günü yapılacak olan toplantıda 'Planet Earth Caves' kurtarma videosunun topluca izlenmesi planlanmaktadır. Oley.

3) Şuanda tarihini net olarak hatırlayamamakla birlikte, Tahsin Pehlivan tarafından 'Isı Transferi' konusu topluluk üyelerine aktarılacaktır.

4) 'Mağara Biyolojisi' hakkında Emrah Özel tarafından bir eğitim verilmesi ile ilgili girişimler, Anıl Göksel Öser tarafından gerçekleştirilecektir. Şimdiden teşekkür ederiz.

5) Ocak ayında Kızılay tarafından düzenlenecek olan ilk yardım eğitiminin tarihi netleştirildikten sonra duyurusu yapılacak, sertifika almaya istekli bir takım klup üyelerinin kimler olduğu teker teker bulunacaktır. Kişi sayısının netleştirilmesinin ardından Kızılay ile konu hakkındaki iletişimler Turgay Baş tarafından sağlanacaktır.

Faaliyet / Raporlandırma / Sempozyum

6) 11/12 Aralık 2010 tarihlerinde Tulumtaş (Tuluntaş mı Tulumtaş mı allahaşkına biri bana söylesin) mağarasına Temel Mağaracılık ve Fotoğrafçılık Eğitimi için bir faaliyet düzenlenecektir.

7) 10-13 ya da 17-20 Aralık 2010 tarihlerinde HÜMAK-ASPEG ve ANADOSK tarafından ortaklaşa bir kurtarma eğitimi gerçekleştirilecektir. Eğitimin Eskişehir-Mayıslar mağarasına düzenlenmesi planlanmaktadır. Faaliyete HÜMAK'tan belirli sayıda kişiden oluşturulacak bir ekip katılacaktır.


8) Bilindiği gibi, 18-20 Mart 2011 tarihinde İTÜ tarafından 5. Ulusal Speleoloji Sempozyumu gerçekleştirilecektir. Sevgili Emrah Dirmit başkan, sempozyum için hem HÜMAK, hem de kişisel katılımı adına hazırlayacak olduğu 3 olası bildiri konusu belirlemiştir. Adı geçen konular şu şekilde başlıklanabilir:

a) Mağara jeolojisi ve hidrojeolojisi hakkında bir sözel bildiri
b) Mağara koruma ile ilgili bir sözel bildiri
c) Gerekli görüşmelerin yapılmasının ardından uygun bulunması durumunda hocamız Temuçin Aygen'in mağaracılık faaliyet fotoğraflarının sempozyumda sergilenmesi (ki bence de harika fikir, umarım olur)


9) Toroslar Araştırma Faaliyeti için MAD ile yapılması gereken görüşme İrem Yalçın ve Anıl Göksel Öser arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilecektir. Kendilerine kolay gelsin diyoruz.


10) Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiş olan araştırma faaliyeti sonucunda çıkarılan Honaz Mağarası'nın haritası Emrah Dirmit ve Emre Cem Emiroğlu tarafından çizilerek web sitemize konacaktır.

11) Güz döneminin sonuna kadar elde bulunan tüm rapor ve haritaların derlenerek yayına hazır hale getirilmesi planlanmaktadır.


Malzeme & Ekonomik Bir Şeyler

12) Elimizde var olan topluluk parasının değerlendirilmesi için maliye sorumlumuz Cem Emiroğlu ve malzeme sorumlumuz Anıl Alkan çeşitli girişimlerde bulunacaktır. Bunların akıllıca girişimler olmasını umuyoruz.


13) Emrah Dirmit, efsane haline gelmiş mağara tulumlarımızın diktirilmesi için ilgili görüşmeleri yapacaktır. Anıl & Anıl logo tasarımları üzerine kafa patlatacaktır. Alevli bişeyler bekliyoruz artık.


14) Fotoğrafçılık eğitimi için gerekli olan tripod alımı tarafımdan gerçekleştirilecektir, artık üzülmeyiniz vay efendim tripodumuz yok diye.


15) Klup için gerekli ve eksik olan baret, hazne ve lazermetre gibi malzemelerin araştırılması ve temini, malzeme sorumlumuz Anıl Alkan tarafından gerçekleştirilecektir. Bauhaus'a falan gitmiş dün anlattı baya, işi biliyor.

Gördüğünüz gibi son derece alengirli işler çeviriyoruz, umarız hepsi gerçekleşir. Ne demişler, HÜMAK demek, HÜMAK demektir. Herkese sevgiler, saygılar.



2 yorum:

turgay baş dedi ki...

valla elinize emeğinize sağlık. bunların hepsinni konşulmuş olması bile yönetim yada bir başka deyişle yürütme kurulu toplantısının oldukça verimli geçtiğini gösteriyor. bakalım fire vermeden her başlığın hakkını verebilecek miyiz. bence veririz, nedne olmasın.

ben hemen ilgili başlıklardan kendimle ilgili olanını,sanırım madde5, halletmek üzere işe koyuluyorum.. hatta bu mesaj yazılırken aldığım duyumlara göre benden başka işe koyulanlarda var imiş..

yk tarafından alınan bu kararlarla ilgili iki fikir belirtmek istiyorum..

birincisi yapılacak kurtarma çalışması için mayıslar mağarası yerine başka bi yer düşünülebilir mi ? mesela ankarada, hüseyingazide bu çalışmayı yapmak daha faydalı olabilir mi? hatta bir gün spor salonunda çalışıp ikinci gün hüzeyingaziye yada belki ayaş'taki hamamboğazı mağarasına gitmek daha mantıklı olabilir belki..

ikinci ise 5. Ulusal Speleoloji Sempozyumu ile ilgili.. bahsi geçen konulara ek olarak başka ne gibi sunumlar hazırlayabiliriz diye biraz daha kafa yorabiliriz.. belki sayıyı artırma şansımız olur.. neden olmasın..

tekrar teşekkürler :)

nükleerbaşlıklı kız dedi ki...

simdiden emegi gecen ve gececek olan herkesin ellerine saglik, tesekkurler. okurken dahi yorucu olan bu programin gerceklestirilmesinde yürütme organina simdiden basarilar.

not : borsa cok ısındı klubun parasını borsaya basmayın aman diyim.

 

İletişim

Bu blogda yazar olarak yer almak ve katkıda bulunmak istiyorsanız, blog yöneticileri ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.



Blog Yöneticileri

HAKKINDA

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (HÜMAK) 1988 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

AMAÇ

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu 'nun (HÜMAK) çok yazarlı resmi ve gayrıresmi paylaşım ortamıdır.

Kafasından bareti eksik etmeyen tüm mağaracıları aramızda görmekten keyif, zevk, haz ve gurur duyarız, hoşnut kalırız..