8 Kasım 2010 Pazartesi

Oluştuk =)

17:30 Sevgili mağaraseverler, inanmazsınız sizlere toplantıdan canlı olarak sesleniyorum. İnteraktif eğitimi deniyoruz, daha neler görücez bakalım, hayrola..

17:45 8 Kasım 2010 tarihinde hem mağara oluşumları eğitimini tamamlamak, hem de bayram tatilinde gerçekleştireceğimiz faaliyetin toplantısını yapmak üzere toplandık. Mağara oluşumları ile ilgili eğitim Turgay Baş tarafından aktarılıyor, şuan için herkes sakin sakin dinliyor gibi.

17:50 Emrah konuşmayı devraldı efem. Sedimental, diajenes, holye, lapya filan diyor. Benim bildiğim Diogenes var ama o saylanmaz, ben klinik psikoloğum. Genelde girdiğimiz mağaraların karbonatlı kayaç bloklarından oluştuğunu öğreniyoruz. Kalsit = CaCo3. Devam edelim...

18:00 Murat çizim üzerinde bize mağaraların nasıl meydana geldiğini anlatıyor. Çizdikçe çiziyor '6 senemi verdim ben bunu çizicem diye' diye diye. Merakla bekliyoruz. Cadı kazanı, düden, sifon, soda tüpü.. Güzel şeyler bunlar. Dinliyoruz..

18:10 'Bütün oluşumların temeli soda tüpüdür'. Bu bir kuralmış, 'yaşayan her organizma öğrenir' gibi bir şey herhalde.. Sarkıt, dikit, sütun, akmataş, traverten.. Her şey yolunda.. Perde, popcorn.. Bunlar biraz 7. sanatı çağrıştırıyor bana tabi, film başlasın mı? Yo yo, derse devam..

18:20 Aycan cevaplıyor: Güneş olmayan yerde kuruma çatlağı olur mu? Olurmuş meğersem. Anıl her şeyin cevabının fizik olduğunu söylüyor, bence psikoloji, Turgay'a göreyse 4. Bilemiyorum.

18:25 Şeyda konuyu değiştirdi: Oluşum da bir gelişim değil mi? Hafif kıpırdanmalar olmadı değil tabi, insanların kafası karıştı biraz. Emrah depremsellik filan dedi ama pek anlayamadım sevgili mağaracılar.

18:30 Radon gazının metreküpü kaça gider? Net cevap alamadık ama bu gaz, solunum yoluyla ciğerlerde birikerek kansere neden oluyormuş. Işıldamasına filan kanmamak lazım bunun, Rabbim sen koru. Mağarada izbe köşelerde kalmamak, hava akımının oralarda takılmak alınacak önlemler arasındaymış. Neyse Anıl Alkan 'radon gazını ben içime alırım' dedi de biraz rahatladık.

18:35 Ara veriyoruz.

18:50 Eveet, geldik faaliyet toplantısınaa.. 12-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek faaliyetimiz bilinmez bir yere düzenleniyor çok değerli mağaracılar. Aslında bilmeyecek bir şey yok, faaliyet sorumlumuz Emrah Dirmit daha önceden de düşünüldüğü şekliyle Tabaklar'a düzenleneceğini düşünüyor. Benim de dahil olduğum bir kaç kendini bilmez ise Sofular da Sofular diye tutturuyor :)

18:56 Aycan tahta kalemini eline aldı, Turgay sazı. Nefesleri tuttuk bekliyoruz.

19:30 SOFULAAAAAAAAAAAAAAĞĞĞĞĞĞRRRRR!!!

10 yorum:

Başak dedi ki...

Sofular oldu, iyi oldu, hoş oldu da bak götümüz donarsa...
:P

Adsız dedi ki...

Svgili Başak;
Bi ince vucudu saran tarz kilotlu corap giyersin bi de onun ustune kalınını:) sonra bi de alttan cıt cıtlı body dediginiz icliklerden giydin mi; tabiri caiz ise g.tünü cok da iyi korumus olursun.) Tabi bunun ustune de bi esofman vs tarzı genis birsey de giy..

Saygılar.

oynarbaşlıklı kız dedi ki...

super olacak lan, gece gider gitmez ekip girecek mi ? esref gelecek mi ? anümab üstüste en fazla sefer kusma rekorunu kırabilecek mi ?

kursuni renkte gitar melodisi dedi ki...

ben gidis ve donuslerde arkaya oturup surekli bagirip kufredip icki icen igrenc insanların biraz daha ehlillestigini umuyorum ...

turgay baş dedi ki...

ben de "iğrenç insan" lafını fütursuzca kullanabilen kişinin kim olduğunu merak ediyor ve açık yüreklilik göstereceğini umuyorum..

kursuni renkte gitar melodisi dedi ki...

benim haci amar, sikayetimi dile getireyim dedim :)))

turgay baş dedi ki...

:)

hacı yazsana adını.. vallahi başka bir durum var sandım..

alarko zombi gercek zombi gercek horror dedi ki...

boole daha guzel ...

turgay baş dedi ki...

yaratıcılığına güveniyor ve bayılıyorum..

seni iğrenç insan profilinle değil de yaratıcılığınla aramızda görmek çok hoş :)

Başak dedi ki...

İlk adsız da pek muhtemelen Murat'tı (=
Olum havadurumu çok da kötü demiyo bak korkutmayın adamı kar kış diye

 

İletişim

Bu blogda yazar olarak yer almak ve katkıda bulunmak istiyorsanız, blog yöneticileri ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.



Blog Yöneticileri

HAKKINDA

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (HÜMAK) 1988 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

AMAÇ

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu 'nun (HÜMAK) çok yazarlı resmi ve gayrıresmi paylaşım ortamıdır.

Kafasından bareti eksik etmeyen tüm mağaracıları aramızda görmekten keyif, zevk, haz ve gurur duyarız, hoşnut kalırız..