6 Mayıs 2016 Cuma

Kastamonu-Cide Dağlı Kuylucu Mağarası ve Cık Deligi
Faaliyet Raporu




Tarih:15-17 nisan 2016

Faaliyetin amacı: Dikey mağara eğitiminin desteklenmesi ve hat toplama malzeme toplanımının ögrenilmesi.

Maliyet:Kişi bası 60tl, klup destegi 150tl,
Hava durumu:Güneşli, sıcak, gece ılık

Katılanlar: Baran Saldanlı, Anıl Alkan, Egemen Kılıçoğlu

Ulaşım:Hacettepe Beytepe Kampüsünden yola cıkıldı ardından Akköprü metro istasyonunda Anıl Alkan ile bulusulup saat 4.15 civarı yola cıkıldı.Saat 6.30 civarı Kastamonuda yemek molası verildi.Cide yolunda mağara girişi bulunamadıgı için bilen bir yerli ile birlikte mağara yoluna gidildi.Aksam 9 sularında kamp alanına varıldı.

Faaliyet:15 nisan cuma günü aksam kamp alanında olundugu için mağaraya girilmedi.Cumartesi sabah Anıl Alkan, Baran Saldanlı, Egemen Kılıçoğlu ve aspeg üyesi Cenk Levi Cık Deliğine döşenen hattı toplamak üzere 11.30 da mağara girişi yapıldı.200m kurulu srt hattını Egemen Kılıçoğlu toplayarak magara girişine 7 saat ardından varıldı.Mağara girişine kurulan trolyen hattını Anıl Alkanın toplaması ardından 8 saat 12 dakika sonra tüm ekip Kamp alanına saat 7.30 sularında vardı.Mağara içinde toplam 1 saat yemek ve çay molası verilmiştir.
Ertesi gün kahfaltının ardından saat 9.30 da Dağlı kuylucuya giriş yapan 2 Aspeg üyesi, Egemen Kılıçoğlu ve Anıl Alkan hatları topladı.Mağara sonundaki 40 m yi Egemen Kılıçoğlu mağara girişindeki ilk 90m Aspeg üyesi ve Anıl Alkan toplayak 4.30 saate mağarayı bitirerek saat 2 de kamp alanında olundu. kamp alanında bu sıralar malzeme toplaması, ip yıkama, malzeme temizligi yapılıyordu.malzeme temizligi ve eşyaların toplanmasının ardından saat 3.30 da ankara yoluna cıkan Hümak Ilgazda yemek molası ardından saat 8 buçuk gibi Ankaraya varmışlar ve etkinlik verimli ve kazasız bir biçimde bitmiştir.

Değerlendirme:Dİkey derinliği fazla olan mağaralara etkinlik düzenlenmesi Hümak üyelerinin bu konuda deneyimlenmesini, kondisyonunu geliştirmektedir.yeni üyelere bilgi aktarımı yapmak için daha deneyimli olanların bilinçlenmesi, hat kurması, hat toplaması ve bunun klup içinde bilgi paylaşımı yapılması gerekmektedir.Farklı mağara klupleriyle yapılan etkinlikler kendi klubümüze kültür aktarımı, farklı deneyimler ve arkadaşlık katmaktadır.Derinligi fazla ve yorucu geçicek mağaralara daha önceden kondisyon çalışmak ve srt tekniginin geliştirilip pratik yapılması faydalı olacaktır.


Malzemeler: iki tam srt seti, ekstra 2 karabin, bir baret, bir mağara hurcu, tencere,gps

0 yorum:

 

İletişim

Bu blogda yazar olarak yer almak ve katkıda bulunmak istiyorsanız, blog yöneticileri ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.



Blog Yöneticileri

HAKKINDA

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (HÜMAK) 1988 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

AMAÇ

Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu 'nun (HÜMAK) çok yazarlı resmi ve gayrıresmi paylaşım ortamıdır.

Kafasından bareti eksik etmeyen tüm mağaracıları aramızda görmekten keyif, zevk, haz ve gurur duyarız, hoşnut kalırız..